2019-12-21 17:31:45• hírek • MTI

Tizenegy orangutánt engedtek vissza a vadonba

Állatvédők 11 orangutánt engedtek szabadon a vadonban Indonézia Közép-Kalimantan tartományában hosszan tartó rehabilitáció után.

 

A The Borneo Orangutan Survival Foundation közlése szerint 2012 óta összesen 462 orangutánt engedtek szabadon Közép- és Kelet-Kalimantan, vagyis Borneó Indonéziához tartozó erdeibe, az állatok természetes élőhelyre.
A majmokat ketrecekben vitték a Bukit Baka Bukit Raya nemzeti parkba. Az út a Nyaru Menteng Orangutan Rehabilitációs Központból egy napig tartott szárazföldön és vízen.
Három orangutánt – egy nőstényt és egy anya-csecsemő párost – Thaiföldről költöztettek vissza Indonéziába 2008-ban és 2016-ban.
 

„Három olyan orangutánt is szabadon engedhettünk, melyeket Thaiföldről költöztettünk haza. Ez azt mutatja, hogy van remény, amíg a visszaköltöztetés korra, a tanulás képességére, a természetes képességek kialakulására és a rehabilitációs folyamatra vonatkozó követelményei teljesülnek” – mondta el Adib Gunawan, a közép-kalimantani természetvédelmi hatóság munkatársa.
 

A rezervátumban élő, rehabilitált orangutánpopuláció egyedszáma a héten szabadon engedett állatokkal együtt 163-ra emelkedett.
Indonézia három orangutánfaj otthona: itt él a borneói orangután, a tapanuli orangután és a szumátrai orangután. Mindhárom fajt súlyosan veszélyezteti a nagy mértékű erdőirtás és az őserdő elfoglalása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: